Friday, October 7, 2011

Сметанник з маком / Seven layer sour-cream cake


Чи ви любите пляцки так само як їх люблю я? А що це за чудо ті пляцки? Це багато-ярусні торти з кремом. Я дуже люблю робити пляцки. Якби ви будь-коли мали змогу побачити відео з мого Тернопільського весілля то ви б побачили мою любов до цього роду печИва. (це мається на увазі випічка) Під кінець весілля я взяла в руку виделку, підсунула до себе кльош з різними пляцками, і їх просто поїдала. Ні, не просто поїдала, а насолоджувалась кожним пляцком. СМАКОТА!!!
Тепер я в закордонії і хоча я собі тут можу кльош купити але вже так он щоб за один раз і цілий кльош, не з’їм. Хоч я і гарно виглядаю але так багато не з’їм. Тепер я люблю спостерігати як інші їдять. Пропоную вам смачнющий Сметанник з маком.

Тісто:

  • 200 гр масла
  • 200 гр цурку
  • 500 гр сметани
  • 300-400 гр муки
  • 2 ч.л. розпушувачу

Крем:
  • 1500 гр сметани
  • 250 гр цукру
  • сік з 1/2 цитрини (лимон)

Нагріти духовку до 180 градусів цельсія, або 350 фаренгейта.

Масло розтерти з цукром, додати сметану, муку і розпушувач. Замісити досить м’яке тісто. Поставити на годину в холодильник. Поділити тісто на 5-6 колобків, в залежності від розміру бритванки. У мене кругла тортівниця 25см і в мене вийшло 5 коржів.
Кожен колобок викладати мокрими руками на добре змащену тортівницю. Тісто липке, тому його треба просто розтягнути. Випікати хвилин 20. Тісто буде залишатись досить світлим зверху.
Коржі викласти не решітку і дати остигнути.

Крем приготувати так. Сметану викласти в велику миску, додати цукор, перемішати. В кінці всипати мак. Я люблю багато крему тому я взяла багато сметани. Якщо ви любите більш сухіший торт, то візьміть пів норми сметани для крему.

Кожен корж пересмарувати рясно сметанковим кремом. Сметана трохи потече, але це нічого. Зразу поставте торт в холодильник на 6-7 годин. Перед подачею на стіл торт мусить постояти при кімнатній температурі хоча б дві години. Він тоді гарно зм’якне.


Смачного!

5 comments:

  1. Какая вкуснятинка!!!Спасибо за рецепт

    ReplyDelete
  2. А я люблю споглядати на таку солодку красу, але їсти не дуже. А ваші фото завжди такі спокусливі =))

    ReplyDelete
  3. ех, чого ж ти так далеко? Я ж мрія всіх, хто любить дивитись як хтось їсть пляцки!!! )))) А так мушу пекти сама і сама їх і їм, бо муж не любить випічки, йому лиш би чоколяди давали. Зате мені більше, бо доообре!!!

    ReplyDelete
  4. Один из моих любимых тортиков!!!

    ReplyDelete
  5. тернопільські пляцки найсмачніші, знаю, сама звідтіля родом і ревно оберігаю всі свої рецептики, аби не погубились ніде

    ReplyDelete