Saturday, October 1, 2011

Kids, school and myself :) / Маруся, школа і діти :)


To brighten up your day, my youngest wants to say HI!
(sorry, for the poor picture quality, but I think that the shot is great, even if the picture itself is not the sharpest one.) and I want to tell you about my teaching days.

Моя манюня Андріаночка засилає вам всім вітання! Ой... то моя ціпонька, яка як кажуть американці може вийти сухою з води навіть за вбивство. Це мається на увазі, що вона моя приліпочка і дуже гарно вміє мамою маніпулювати. Але це тільки найменша.... а є ще і старші. Але сьогодні я вам хочу розповізти трошки про те яку наснагу дають мені діти і вчителювання. Адже ніби день вчителя, чи не так :)


Today, I'm not going to show you any crafts or cooking. I just want to share a good humor of mine with you. Not that I am going to be the funny guy today, I am just in the good mood despite of the rainy day.
My Saturday mornings I spend in the Ukrainian school, and you know what? I LOVE to be a teacher. I love those little rascals and I love to play with them, sing with them and teach them letters. Today, we had two melt downs, and both were boys. Funny, won't you say. One boy had a hard time accepting that he lost in a bingo-letter game. He was so mad, he was getting ready to jump and attack the boy who won! Off course, I stopped him and distracted the "looser" so the game did not end-up in a fight. And the second boy, is just a bit young for the class I think. He didn't go to the Pre-K last year and started Kindergarten right away. Oh, yeah! I'm teaching Kindergarten! So getting back to the story. This boy was bouncing on the chair. He was leaning backwards... I asked him to stop. Well!!! WHO LISTENS TO GROWNUPS?!?!? Anyways, as a result the chair flipped backwards and he feel on his back and accidentally, trying to stop the fall, poked himself in the eye. My first reaction - someone wants to sit in the corner... :)  The poor boy broke down. So I came buy, hugged him and say - do you think I would ever do anything to hurt you? I love you! I would never do anything that you wouldn't like. We went to the sink, we washed his face and we went right back to learning and playing. I got busy and continued with all of the work... towards the end of the lesson, when I least expected it, this boy ran up to me and just hugged me. Just like that! No words, just one BIG HUG!!!
Kids are the greatest thing in the world!!! Some people say they drag the life out of you, but I would say that for me it's the opposite. I love kids, an they bring me joy and fill-up my life.

Сьогодні, я не буду показувати вам моїс спорб в творінні листівок чи смаколиків. Я просто хочу поділитись з вами хорошим настроєм. Не можна сказати, що я збираюся бути смішною сьогодні і розповідати вам кавалків, я просто в хорошому настрої, незважаючи на те що на дворі паде дощ.
Мої суботні ранки я проводжу в українській школі, і ви знаєте що? Я люблю бути вчителем. Я люблю цих маленьких розбишак, і я люблю гратись з ними, співати пісень і вчити їх читати і писати. Сьогодні у нас було дві плаксиві ситуації, і обидві вони були з хлопчиками. Забавно, чу не так. Один хлопчик не вміє програвати, і страшенно розплакався, бо він програв у грі букви-лото. Він був такий злий, він готувався бити кулаками і атакувати хлопчика, який виграв! Звичайно ж, я зупинила його і відволікла, тож гра не закінчилася бійкою. А другий хлопчик, здається що він ще не вбувся в школі, бо легко відволікається. Так ось, цей солодкий хлопчик гойдався на стільці. Я попросила його зупинитись. Але хто, ну скажіть мені ХТО??? Ну! Хто слухає дорослих ?!?!? У кожному разі, в результаті крісло перевернулось і він впав назад... Відчуваючи що падає він старався якось це зупинити і випадково, намагаючись зупинити падіння, штуркнув себе в око. Моя перша реакція була насварити, тож я з усмішкою запиталась, - хтось хоче, щоб сидіти в кутку ? ... :) Та бідному хлопчику було не до сміху. Він закрив очка руками і нічого не казав. Мужній! Я підійшла, обійняла його і сказала, - не треба. Невже ти думаєш я будь-коли  зробила б що-небудь щоб зробити тобі боляче? Я люблю тебе! Я б ніколи нічого тобі поганого не зробила. Він і надалі плакав. Але таки, скажу я вам, ті хлопці вперті і вже в такому маленькому віці сильні як дуби. Я мусіла добре потягти його за руцю, щоб вмовити піти помити личко. Ми пішли, вмили личко і повернулись до навчання і забав. Я взялася за роботу і продовжувала працювати з усіма ... під кінець заняття, коли я найменше сподівалась, цей хлопчик підбіг до мене і просто обняв мене. Просто так! Без слів! Ті маленьці руці взяли мене в обійми!
Діти є найбільше щастя в цьому світі! Деякі люди кажуть, що вони висмокчують з нас життя і кров, але я кажу, що для мене все навпаки. Я люблю дітей! Діти насичують моє життя і дають мені наснагу і сили.

7 comments:

  1. Марусю, ти так гарно описала все, настрій в тебе дуже хороший та і взагалі ти дуже-дуже позитивна людина. Так тримати! А дітки, то правда, що є найбільшим щастям в нашому житті!

    ReplyDelete
  2. P.S. забула додоати-доня просто красуня і такі хитрі оченята ;)

    ReplyDelete
  3. Марусю, як приємно і цікаво вас читати. Не знала, що ви ще й вчителюєте. То вітаю вас, а заодно і себе, з днем вчителя. Я провчителювала два роки в гімназії Блаженного Климентія Шептицького у Львові. І так мені приємно згадувати ті дні. Зараз відчуваю, що хотіла б повернутись до школи, але саме туди, де працювала. Бо як згадаю педколективи в звичайних школах, ух. А діти всюди хороші, тільки треба їх любити і тоді вони відповідають взаємність. Втім, як і всюди.

    ReplyDelete
  4. Клас! Прочитала й мало не розплакалася від щастя за тебе! Ти молодець! І молодець, що знаєш, у чому є твоє покликання, із чим тобі добре! Ото будеш мати суботи за твоє джерело!!

    ReplyDelete
  5. А манюня суперсолодка! Як завжди. ;) Маленький командир, якому важко протистояти, ну бо таке вже файне й солоденьке!!!

    ReplyDelete
  6. Дякую дівчатка за теплі коментарі, мені дуже приємно їх читати. Зігрівають серце і душу!

    Мене в ці вихідні назвали ідеалісткою, і сказали що я живу в ідеалізованому світі. А ви знаєте?... мені подобається той світ в якому я живу, навіть якщо я його і людей довкола мене ідеалізую!

    Я вас всім дуже люблю! Заходьте ще ;)

    ReplyDelete
  7. Дякую за розповідь - колихнуло серце :)

    ReplyDelete