Friday, September 23, 2011

Egg salad goes gourmet :) / Канапка ліниво-просто



I'm ashamed to admit that sometimes I get so busy that I forget to do food shopping, and often the only thing that's left in the house are a couple of eggs. :) Thanks LORD for my husband, who has a little garden in our backyard, and thus during the summer time and way well into the fall we at least have fresh tomatoes, herbs and some berries. Yes, to my surprise wild strawberries bloom all summer long, and in September we have a good bunch of them, for kids to enjoy.
Anyways, getting back to a quick sandwich. When everyone is hungry and needs to eat fast, I make an egg salad sandwiches. You all know how to make an egg salad. I just add a few more surprises to this salad, such as chives, parsley and if I have available finely, very finely, diced bell pepper. Egg salad will find it's way to the toast, on top we'll add few slices of tomato, spritz of olive oil and you've got yourself a gourmet egg salad sandwich. :)) Enjoy!


Ось така із мене господиня, що часами забуде зробити закупи і єдине що знайдемо в хаті то це пара яєць :) Добре що хоч чоловік засадив город на подвір’ї то маємо свіжі помідори половину літа та щей восени. А ще дякуючи такому чудесному чоловіку маю різні приправи і ягідки сунички. У нас такий гарний тандем - я йому кажу що мені треба і він садить, бо я щось з городами дуже на «ВИ», а он він мені каже що він хоче такого файненького приготувати з тих насаджень, бо у нього трошки слабше з фантазією на кухні. 

Ось я і нафантазувала з тими кількома яйцями :))) Зварила яйця і приготувала звичний американський яєчний салат (варене яйце, сіль, майонез), але того звичного мені було замало, отже я свій салат трошки оживила зеленою цибулькою чайв, зеленню петрушки і базиліку. Виклала такий салатик на тост, прикрасила покраяним помідорчиком, збризнула оливковою олією, зверху свіже-змелений чорний перець і ВУАЛЯ!!! Звичний яєчний салат перейшов в категорію горме. :) 

АРТ Кухня - Звичний бутерброд

1 comment:

  1. Дякую. Пішла готувати на сніданок.. бо звикло, ранок суботи - в холодильнику пустка =))

    ReplyDelete