Friday, June 24, 2011

Найсмачніші кексики з голубікою/чорницями




Ці кексики надзвичайно прості в приготуванні, швидкі в поїданні і смачні в куштуванні. Раджу!


Складники:
Склянка = 250гр

1 1/2 склянки борошна
3/4 склянки білого цукру
1/2 ч.л. солі
2 чайні ложки порошку до печива (розпушувач)
1/3 склянки олії
1 яйце
1/3 склянки молока
1 склянка свіжої чорниці
1/2 склянки білого цукру (у мене коричневий)
1/3 склянки борошна
1/4 склянки вершкового масла
1 1/2 чайної ложки цинамону (кориця)

Приготування:

Розігрійте братруру до 400 градусів за Фаренгейтом (200 градусів С). Висмарувати форми для кексів маслом, або застелити папером

В великій мисці змішати 1 1/2 склянки борошна, 3/4 склянки цукру, сіль і прошок до печива. Налити олію в склянку, додати яйце і достатню кількість молока, щоб заповнити чашу. Змішайте цю рідину із сумішю борошна. Додати чорниці і легко вимішати.
Заповнити форми до самого верху, і посипати зверху крихтами.

Крихти приготувати так:

Змішайте 1/2 склянки цукру, 1/3 склянки борошна, 1/4 склянки холодного вершкового масла, і 1 1/2 чайної ложки цинамону. Все змішати виделкою і посипати кекси перед випічкою.
Випікати 20 до 25 хвилин в попередньо розігрітій братрурі, або поки паличка не буде суха.


7 comments:

  1. Марусю, а розкажіть чайнику: я вже пекла кекси з чорницями, а ті ягоди мені мало того що зафарбували тісто начорно, так ще й осіли, пустили сік страшно і тісто не пропеклось взагалі. То в мене руці криві? Чи який секрет є?

    ReplyDelete
  2. Та які там секрети :)

    Якщо ягоди сирі, то їх треба додати в кінці і легенько дуже перемішати, щоб ніяка ягідка не роздусилась. Перед тим як додавати, то я ягоди помила і трошки підсушила. Доречі щоб не осідали на дно, то можна їх обваляти в муці трошки. І як викладаєте в форми, то також дуже акуратно аби не подусити ягід.

    Якщо морожені, то вже гірше, бо вони й справді фарбують тісто зразу.

    ReplyDelete
  3. Маруся, за вашими переписами можна пекти з закритими очима. Завжди вдаються!

    ReplyDelete
  4. Скажіть будь ласка, а порошок до печива, це розпушувач тіста?

    ReplyDelete
  5. Прекрасний рецепт - мої домашні просто пальчики облизували. Пекла, щоправда зі смородиною - витягала з морозильної камери. Планую пекти на сина ДН. ДЯКУЮ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Смачного! Дякую, що спекли :)

      Delete