Friday, December 30, 2011

Traditional rugelach / Традиційні рогалики


Різдво! 
Тепле і улюблене свято. Особливо я люблю святкову випічку. В західному світі дуже популярно виробляти різні тістечка саме на Різдво. Отже обіцяний перепис традиційних рогаликів європейських євреїв. Тісто дуже просте, але крухе і чудово пасує до солодкої начинки. 

Christmas!
Warm and the most favorite Holiday for a lot of people. I love to do a lot of baking for the holidays, especially for Christmas. It has been western tradition to bake cookies this time of year, and in our family these are the rugelachs. Today I would like to share with you a simple and delicious Jewish- European recipe of rugelachs. Recipe here.


Перепис:
Тісто:
250 г борошна 
250 г масла (я до випічки використовую лишень добре масло)
250 мл сметани

Начинка:
100-200 г густого абрикосового варення (леквар)
100-200 г подрібленого шоколаду

Посипка:
50 г розтопленого масла
1 скл подрібленого мигдалю, вимішаного з 3-4 ложками цукру

Розігріти духовку до 190 градусів Цельсія.

Масло посікти з борошном, додати сметану і замісити тісто. Тісто буде мя’ке, але не липке. Зразу виробляти рогалики.
Розкачати тісто товщиною 1/2 см і порізати на трикутники. Викласти на широку сторону трикутника трошки варення і посипати кусочками шоколаду.


Скрутити рогалик. Щоб запобігти витіканню начинки під час випікання, кутики загорнути в середину, а тоді закрутити рогалик.



Готові рогалики викласти на бритванку.


Кожен рогалик змастити розтопленим маслом і посипати подрібленим мигдалем і цукром.



Випікати 20-25 хвилин.



 Смачного!


Recipe:

2 cups of flour
1 cup of sour cream
1,1/4 cup of butter
1 cup of apricot preserves
4 oz of mini chocolate chips
1/4 cup of butter melted
1/4 cup of sliced almonds
2-3 tb. spoons of sugar

Preheat oven to 350 degrees.

Using pastry knife cut up butter with flour, add sour cream and knead a dough. Rolled out dough on a floured surface and cut into wedges. Place a little bit of apricot preserves on the wider side, sprinkle with mini chocolate chips. Folding the corners in, to prevent spilling of the filling during baking, rolled the rugelachs. Placed prepared rugelach on a cookie sheet, spread with melted butter and sprinkle with sugar mixed with sliced almonds.
Bake for 20-25 minutes.

4 comments:

  1. ідеальні рогалики :)

    ReplyDelete
  2. I will try your recipe, and let you know...

    ReplyDelete
  3. Марія, доброго вечора, чи ночі, чи дня (не знаю котра у вас зараз година :)) Гадаю, що саме від вас я отримала причудову листівочку і море гарнющих подарунків-сюрпризів. Великеке-велике спасибі, ще не встигла повною мірою насолодитись, так як повністю зайнята кухоними справами :) До речі отримала саме сьгодні ввечері, майже під ялинку дід Мороз приніс.
    Сподіваюсь я не помилилась, так як на пакунку немає зворотньої адреси, то визначала по імені :)

    ReplyDelete
  4. Ммммм, яка смакота!!! І красотіща:)

    ReplyDelete