Peaches in wine / Персики в вині
Many many years ago I read this Italian recipe of peaches in wine. This recipe is easy to make but in turn you'll get a tasty treat that will impress everyone and will not take the whole lot of your time to make. The only negative, is you have to let peaches soak in wine for at least a week, plus those have to be the REAL ripen on the tree peaches. This time my husband brought me these nice, juicy peaches from the Orchard in New York State and at home we had a bottle of great Italian sparkling wine. The marriage between both of these ingredients resulted in perfect desert after tonight's dinner. Are you interested how to make these yet? Well, let's start!
Колись давно я вичитала перепис персиків в вині і все обіцялась чоловікові що зроблю. І ось накінець-то я це зробила, бо чоловік привіз додому правдивих персиків які достигли на дереві а не в дорозі в супермаркет. Справді, ці персики в супермаркетах якісь такі геть несмачні. А для цього перепису мають бути мягкі, достиглі персики. Правда є ще один недолік. Десерт треба не рухати хоча б тиждень, але про це пізніше. Головне ж результат, а результат вийшов неймовірно смачний. Отже приготувались? Тож готуємо смачні італійські персики в вині.
Ingredients:
6 large ripe peaches
1 bottle of white sparkling wine.
I had Saracco Moscato D'Asti 2010 Muscat Wine. It's about $15 per bottle. The sweetness of this wine is perfect for this dish.
The preparation is easy. All you have to do is fill the middle size pot with water and place it on top of the stove. Turn the burner to medium-high and let the water come to the boil. Once boiling place a couple of peaches into the water ( the same way you would with tomatoes, when preparing tomato soup or tomato sauce. You don't know how to do that? Well! I guess I'll have to teach you that, but not today. Today you'll just have to give it a try. You never know, things might turn out better than expected.) and let them boil for a minute. Using a large spoon, remove peach one by one and place them in a bowl of cold water. This way they'll cool a little and you will be able to work with them. So, once they are in cold water using the same spoon dig them out and with paring knife remove the skin. If your peaches are ripe it should be easy to do. But if you happen to come across the stubborn ones you can use the vegetable peeler.
After all of the peaches are released of their skin, place them in a large bowl and pour the whole, yes the WHOLE bottle of wine over them. Cover with plastic wrap and place in the back of the refrigerator, behind the big pot of something that you are not going to eat for a while, or some over-sized can of mayonnaise. When you are ready to get rid of that pot or mayonnaise, that no one ate for good week or so, you will note that your peaches are just right and can be served as a surprisingly clever desert that night.
Enjoy! I know you will! :)
Складники:
6 великих персиків
1 пляшка (750мл) солодкого білого вина, краще солодкого шампанського.
У мене була пляшка італійського шипучого мускатного вина. Саме солодке вино і свіжі, повні соку персики дуже гарно пасують разом.
Отже беремось до приготування. Саме приготування є дуже легке зате який гарний результат ви отримаєте якщо будете трошки мати терпцю. А що це за чудо таке терпець? Та це коли тобі дуже чогось хочеться а ти себе переконуєш що тобі воно не конче треба, а всім довкола розповідаєш яка у тебе сила волі. Ну це щось з того сімейства. Отже повертаючись до персиків. Треба приготувати собі невеличкий баняк з водою, і поставити його на пальник, який попередньо варто запалити або можна і вже коли баняк стоїть. Так он залишаємо баняк в спокої і даємо воді закипіти. Як тільки вона закипіла кидаємо в баняк по-одному, ні не всі зразу бо тоді вода розхлюпається по-кухні або де ще чого доброго на вас скочить. А воно вам треба? Так ось, і я про це. Кидаємо персики в кип’ячу воду і даємо їм помочитись там хвилинки дві-три. Далі великою ложкою, або шумовкою витягаємо персики з кип’ятку і кладемо в миску з холодною водою. Ви що не приготували миски з холодною водою? Ну нічого... Тепер будете знати, що треба запацькати ще одну посудину. Так от, коли персик полежить в холодній воді він повинен стати послушним і ви зможете зняти з нього шкірку. Але якщо ваш персик-невдаха не хоче розлучатись зі шкірою, то його можна її позбавити за допомогою знаряддя до щищення овочів.
Після того як всі персики пообирані, і поскладані вже в миску без води (ще одна посудина) заливаємо їх солодким, мускатним вином або шампанським з тої пляшки що стояла і чекала своєї черги. Перед цим кроком не забуваємо відкоркувати пляшку, інакше нічого не вийде. Отже цілу пляшку вина виляти в миску з персиками. ТАК! Цілу пляшку!
Тепер треба нашу миску сховати на саму недоступну полицю в нашому холодильнику, десь там ззаду за баняком зупи яку ніхто не хоче їсти або за якоюсь жахливо великою банькою чогось. І забути про ті персики хоча б на тиждень. Через тиждень, як будете мити холодильник то сам раз викинути той баняк із старою зупою і почастувати домашніх смачним і п’янким десертом. Вони про ту зупу навіть і не згадають, адже персики будуть танути в них в роті.
Смачного!
Крутизна!!! Десерт просто шикарний!
ReplyDelete